Sverigebesök

Så, äntligen. I onsdags kom mamma och Ingvar hit. Jag var som ett litet barn när jag väntade hela långa dagen. Är mycket härligt att ha dem här och visa runt, nu får de kasnke en lite bättre förståelse om vad det faktikst innebär att bo i Buffelshoek.

Har låtit mamma (med Ingvar bredvid) skriva lite i går om hur det var att komma till Sydafrika och möta min vardag:
Efter nästan en och en halvtimmas körningar fram och tillbaka i Johannesburg, hittade vi äntligen vägen norrut mot Nettan. Drygt fem timmar senare kunde vi plocka upp henne i Bochum och åka den sista halvtimman till hennes hem.

Ratten på höger sida, köra vänstertrafik, 120 på motorvägar (fina men smala) och säkert 20-30 bussar / lastbilar med smaschade däck, 4 vägtullar och en rastplats. Bara resan var en upplevelse i sej ..

Mysigt, trevligt, snälla människor – men sand, lite gräs, utedass utan ljus och inget rinnande vatten på tomten – detta är hennes vardag och nu vår (i drygt två dygn).

Idag har vi promenerat till en lokal hantverkare och sedan till en av Nettans skolor – hejat på hur mycket människor som helst och blivit presenterade för dem. Nettan säger vi har gått typ fem km, men det tog drygt 3 timmar – det går inte fort här i värmen ..

Lunch, sov lite middag och sedan satt vi under ett Amarullaträd vid Tuck Shopen på tomten och tittade på Nettan när hon tränade fotboll med KBC. Folk kom och gick, alla hejade och var trevliga. Sedan var det middag, dusch (dvs avtvättning i en balja) lite dator och snart sängen.

Förundras över all modernitet – typ TV och mobiltelefoner – men inte vatten och avlopp i huset.

Mango har vi ätit, mycket mer smak än hemma, men också kladdigare. Bananerna är små, men mycket goda.

Massor av ljud hela dagen – kossor och åsnor med bjällror runt halsen, hundar, grodor, gräshoppor, getter, musik, mycket prat högt och ljudligt, dessutom en och annan bil. Apropå bilar, det är mest taxibussar, en brödbil och en och annan något annat – men det är 60 km på grus (läs sten) vägen här nere, tror inte ens jag hade lyckats komma upp i det ..

Här är däremot inga konstiga lukter, utom runt dasset .. – dock finns det 15 cm långa ödlor, en hel del olika sortera skalbaggar i varierande storlek (en som heter Christmas, den är helt röd och luden knappt 5 mm i diameter).

Det är ett annat liv, det är svårt att beskriva, det måste nog upplevas !!


Alltså spännande upplevelser för dem. Och mer ska det bli. I morgon åker vi till Kruger Parken och på måndag vidare till Cape Town för semester. Den 21 December lämnar de värmen för det svenska julvädret och jag beger mig till Eastern Capes stränder en veckas avkoppling. Förmodligen blir det inget bloggande förän efter jul (men ska aldrig säga aldrig) men håll utkik på Twitterbloggen/facebook vad jag gör!

Ska bli väldigt härligt med semester, men kommer sakna livet här och ser fram emot vad som väntar i Januari...!

God jul till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar